Coronavirus: Școlile și grădinițele ar putea fi închise. În ce condiții
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Școlile și grădinițele ar putea fi închise. În ce condiții

Președintele Igor Dodon a anunțat luni, 9 martie, că școlile și grădinițele din țară ar putea fi închise, în cazul în care în Republica Moldova vor fi confirmate cazuri de COVID-19 „pe interior”. 

„Prelungirea vacanțelor și sistarea activității grădinițelor – este în discuții. Coform OMS (Oganizației Mondiale a Sănătății), acest lucru poate și este recomandabil doar în cazul în care se încep cazuri pe interior – noi nu avem cazuri pe interior. Nu avem caz de transmitere a virusului pe interior. Avem un singur caz – la intrarea în țară, care cunoașteți că a fost urgent depistat și plasate în carantină practic toate persoanele. La primul caz de transmitere pe interior – evident, va fi necesar să suspendăm activitatea școlilor și grădinițelor. La fel ca și dreptul guvernului de a limita situația când împreună se află un număr mai mare de persoane”, a explicat Igor Dodon.

Igor Dodon a adăugat că, în prezent, legea nu-i permite guvernului să interzică adunările unor grupuri din 500 sau 1000 de oameni, precum s-a decis în alte țări europene, inclusiv România. Prin urmare, prevederea va fi discutată în cadrul ședinței de miercuri a guvernului.

Precizăm că duminică, 8 martie, în urma ședinței de urgență care a avut loc la guvern, după confirmarea primului caz de COVID-19 în Republica Moldova, premierul Ion Chicu a anunțat că, deocamdată, nu este cazul să fie prelungită vacanța elevilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: