Coronavirus: Spitalul raional Ștefan Vodă, închis până pe 20 aprilie
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Spitalul raional Ștefan Vodă, închis până pe 20 aprilie

Spitalul raional Ștefan Vodă va fi închis din 7 aprilie și până pe 20 aprilie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 6 aprilie. 

Decizia a fost luată după ce în raionul Ștefan-Vodă au fost înregistrate 132 de persoane infectate cu COVID-19, inclusiv lucrători medicali.

Acum trei zile, spitalul din Ștefan Vodă fusese plasat în carantină, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor medicali.

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat vineri că toți pacienții din spitalul vizat, care erau diagnosticați cu coronavirus, au fost transferați în spitalele din Chișinău.

Amintim că orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raion și municipiul Soroca au intrat în carantină pe 1 aprilie din cauza focarelor de infecție.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19, incusiv 240 de lucrători medicali. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: