IMSP Spitalul Clinic Bălți

COVID-19 a mai provocat 20 decese în țara noastră. Printre victime și un medic

În Republica Moldova, pe 3 decembrie au fost înregistrate încă 20 decese din cauza coronavirusului. Astfel, bilanțul deceselor, de la începutul pandemiei, a ajuns la 2363. Printre victimele de astăzi se numără medicul Iurii Ovanesov, în vârstă de 69 ani, care a activat până luna martie anul curent în calitate de șef Secția Terapie Intensivă, Spitalul Raional Hîncești, despe decesul căruia NM  a anunțat anterior.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 2344: Bărbat de 69 ani, din r-nul Briceni, internat la SR Briceni. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică.

Deces 2345: Bărbat de 52 ani, din r-nul Edineț, internat la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 2346: Bărbat de 64 ani, din r-nul Edineț, internat la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2347: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 2348: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, infarct miocardic.

Deces 2349: Bărbat de 62 ani, din r-nul Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2350: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 2351: Femeie de 74 ani, din r-nul Cahul. Internată la SR Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 2352: Bărbat de 60 ani, din r-nul Cahul. Internat la SR Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 2353: Bărbat de 90 ani, din r-nul Cahul. Internat la SR Cahul. Comorbidități: boală renală, diabet zaharat.

Deces 2354: Femeie de 57 ani, din m. Cahul. Internată la SR Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 2355: Bărbat de 78 ani, din r-nul Drochia. Internat la SR Drochia.

Deces 2356: Bărbat de 79 ani, din r-nul Telenești. Internat la Spitalul Raional Telenești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Deces 2357: Bărbat de 56 ani, din mun. Chișinău. Internat la SC Bălți. Comorbidități: glomerulonefrita cronică.

Deces 2358: Femeie de 75 ani, din r-nul Ștefan Vodă. Internată la SR Ștefan Vodă. Comorbidități: obezitate, cardiomiopatie mixtă.

Deces 2359: Bărbat de 65 ani, din r-nul Fălești. Internat la SR Fălești.

Deces 2360: Bărbat de 74 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 2361: Femeie de 47 ani, din r-nul Comrat. Transferată de la SR Comrat, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 2362: Femeie de 52 ani, din Strășeni. Transferată de la Spitalul MSMPS la IMU. Comorbidități: obezitate, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare.

Deces 2363: Cu profund regret, MSMPS anunță decesul medicului Iurii Ovanesov, în vârstă de 69 ani, care a activat până luna martie anul curent în calitate de șef Secția Terapie Intensivă, Spitalul Raional Hîncești. Dl Ovanesov a fost internat la Spitalul Raional Hîncești, la data de 28 noiembrie. Exprimăm compasiune și condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Până la ziua de azi, 57 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova Fruct

Moldova va putea exporta mai multe produse pe piața europeană: Acord extins între Chișinău și Bruxelles

Uniunea Europeană extinde accesul produselor moldovenești pe piața comunitară. Joi, 24 iulie, UE și Republica Moldova au convenit să revizuiască și să actualizeze termenii comerciali ai Zonei de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA).

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, este „un pas important către consolidarea unei relații comerciale stabile, echilibrate și de lungă durată”, în special în contextul avansării Moldovei pe calea aderării la UE.

Beneficiile pentru Moldova

Deși majoritatea exporturilor moldovenești beneficiază deja de acces fără taxe vamale în baza actualului Acord de Asociere UE–Moldova, termenii revizuiți aduc oportunități comerciale suplimentare.

Uniunea Europeană va majora cotele tarifare pentru prune, mere, struguri de masă și cireșe din Republica Moldova, pentru a reflecta volumele comerciale recente.

Totodată, importurile de suc de struguri, roșii și usturoi vor fi complet liberalizate, cu o singură excepție tehnică aplicabilă roșiilor (componentă specifică din sistemul de prețuri la intrare).

La rândul său, Republica Moldova a convenit să îmbunătățească accesul pentru anumite exporturi agricole europene. Astfel cotele vor fi majorate pentru carne de porc și carne de pasăre și vor fi introduse noi cote tarifare pentru carne congelată dezosată, lapte și unt.

Accesul extins pe piața UE va fi condiționat de alinierea Moldovei la standardele europene, în special cele privind siguranța alimentară și utilizarea pesticidelor – o condiție integrată în logica procesului de aderare la UE.

Ambele părți vor avea posibilitatea de a activa mecanisme de protecție, în cazul unor dezechilibre comerciale.

Acordul prevede o revizuire planificată în anul 2027, care va ține cont de progresele Moldovei în procesul de aderare la UE, gradul de integrare a pieței moldovenești cu cea a UE, utilizarea cotelor comerciale convenite, evoluția capacităților de producție și import, precum și interesele și sensibilitățile ambelor părți.

Amintim că Acordul de Asociere UE–Moldova a fost semnat în iunie 2014 și a intrat integral în vigoare în iulie 2016. DCFTA este o parte esențială a acestui acord.

Acesta oferă acces fără taxe vamale pentru majoritatea produselor moldovenești, reduce tarifele pentru exporturile europene în Moldova și eficientizează procedurile vamale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: