COVID: Putin a anunțat cu ce ser s-a imunizat. Ce efecte secundare a avut după administrarea vaccinului?
Full Article 2 minutes read

COVID: Putin a anunțat cu ce ser s-a imunizat. Ce efecte secundare a avut după administrarea vaccinului?

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit că s-a vaccinat cu serul Sputnik-V și a avut efecte secundare, informează portalul Meduza. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul „Liniei directe”, o emisiune în cadrul căreia Putin răspunde la întrebările cetățenilor.

„Reieșind din faptul că trebuie să fiu protejat cât mai mult timp, am luat decizia de a mă vaccina cu Sputnik-V. Mai mult, forțele noastre armate sunt vaccinate cu serul Sputnik-V, iar eu sunt comandantul suprem al forțelor armate”, a spus Putin.

De asemenea, Putin a declarat că a avut efecte secundare după administrarea rapelului. Seara, temperatura corpului i s-a ridicat până la 37,2 grade C, iar a doua zi, dimineața, temperatura a revenit la 36,6 grade C.

Putin a precizat că și fiica sa a fost imunizată cu serul Sputnik-V.

Totodată, președintele rus a fost întrebat de ce nu s-a vaccinat public. „Dacă vaccinul nu s-ar face în braț, dar în alt loc, tot ar trebui să-l arăt? Sper că majoritatea cetățenilor înțeleagă că dacă am spus că am fost vaccinat, atunci așa și este”, a zis Putin.

Amintim că pe 23 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Întrebat de jurnaliști cu ce vaccin va fi imunizat Vladimir Putin, purtătorul său de cuvânt a precizat că va fi unul dintre cele trei preparate produse în Rusia – Sputnik V, EpiVacCorona sau KoviVak: „Toate sunt bune și sigure”, a dat asigurări Peskov și a precizat că evenimentul nu va fi public.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: