Cozi de zeci de mașini la Leușeni, Sculeni și Cahul. Precizările poliției de frontieră (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cozi de zeci de mașini la Leușeni, Sculeni și Cahul. Precizările poliției de frontieră (FOTO/VIDEO)

Cozi semnificative s-au format în dimineața de 2 august la punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Cahul. Ulterior, traficul de la vama Cahul a fost fluidizat. Poliția de frontieră a recomandat moldovenilor să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei.

Imagini de la postul de trecere a frontierei Leușeni au fost publicate pe Facebook. Contactată de NM, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi a precizat că nu este vorba despre o defecțiune tehnică, ci doar în fluxul mare al doritorilor de a ieși din țară.

Ulterior, oamenii legii au publicat un comunicat de presă, prin care au anunțat că au fost deschise toate pistele de control și suplimentat numărul necesar de inspectori pentru a face față fluxului.

Un alt motiv pentru care se atestă un număr sporit de mașini este necesitatea completării fișei epidemiologice de către persoanele care nu dețin documente ce le-ar excepta de la autoizolare,

„Motiv pentru care controlul de frontieră este mult mai anevoios decât de obicei. Iar din cauza fluxului mare de călători, apar unele dificultăți de lucru cu sistemul informațional al IGPF. În prezent, polițiștii de frontieră activează la capacitate maximă și depun tot efortul pentru a ține sub control situația creată. Rugăm înțelegere din partea călătorilor și să se informeze din sursele oficiale atunci când își planifică o călătorie. Totodată, solicităm să alegeți și alte punctele de trecere deschise traficului la frontiera cu România, unde timpul de așteptare este minim, cum ar fi: PTF Costești, PTF Lipcani, PTF Giurgiulești-Galați, pentru a nu suprasolicita în continuare Leușeni și Sculeni”, se arată în comunicat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: