Cozi în fața Palatului Republicii, înainte de startul maratonului imunizării (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cozi în fața Palatului Republicii, înainte de startul maratonului imunizării (FOTO/VIDEO)

Sute de oameni au venit în dimineața de 28 mai la Palatul Republicii din capitală pentru maratonul imunizării. Chiar dacă centrul funcționează începând cu ora 9:00, doritorii de a se vaccina au venit mai devreme, pentru a ocupa un loc la coadă.

În total, 20 de puncte de vaccinare vor fi deschise la Palatul Republicii, din 28 mai până pe 30 mai, în cadrul maratonului imunizării. Aici, doritorii se vor putea vaccina cu Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.

Punctele de vaccinare vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00. De asemenea, pentru siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

La maratonul vaccinării sunt îndemnați să participe toți doritorii. Procesul se va realiza fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. În același timp, își va desfășura activitatea și Centrul Municipal de Vaccinare din strada Petru Rareș 18.

Peste 25 mii de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore, în Moldova. Iar de la începutul campaniei de imunizare, peste 316 mii de persoane au primit prima doză, iar peste 60,5 mii de persoane — ambele doze.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, în aer liber şi monument

Primul maraton a avut loc weekend-ul trecut (21-23 mai) și a fost organizat de Universitatea de Medicină. Potrivit prorectorului Marcel Abraș, au fost vaccinate peste 4 mii de persoane. Cel mai căutat vaccin a fost Pfizer/BioNTech dar lumea „s-a vaccinat cu toate” produsele oferite, a precizat prorectorul.

Iar pe 26 mai, la Chișinău, au fost lansate două puncte mobile de vaccinare anti Covid-19, într-un autobuz și un troleibuz. Programul acestora îl găsiți AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: