„Cred că problema va fi de durată”. Chicu a anunțat când vor fi introduse restricțiile privind zborurile din zonele periculoase
Full Article 2 minutes read

„Cred că problema va fi de durată”. Chicu a anunțat când vor fi introduse restricțiile privind zborurile din zonele periculoase

Începând de marți, 10 martie, guvernul va introduce anumite restricții privind zborurile din zonele cu risc sporit de răspândire a coronavirusului de tip nou. Informația a fost confirmată pentru NM de către premierul Ion Chicu, care a precizat că, în opinia sa, problema va fi de durată. 

„De mâine intenționăm să introducem unele restricții și noi. Din zonele cu risc vom primi la bordul avionului doar cetățeni ai Republicii Moldova. Nu putem sa oprim în totalitate zborurile. Daca le oprim total, oamenii vor veni oricum cu microbuzele, dar vor fi cu mult mai bolnavi. Odată veniți la hotar, nu ai cum să nu-i primești în țară. E dificil, dar sunt oamenii noștri și trebuie să-i primim acasă. Deci, la această etapă noi nu oprim zborurile. Cât va dura această etapă e greu de prognozat. Cred că problema va fi de durată”, a menționat prim-ministrul.

Precizăm că luni, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova nu va suspenda, deocamdată, zborurile din și spre Italia. Șeful statului a anunțat, însă, că guvernul va implementa un mecanism ca spre Moldova, din țările în care sunt focare, să se permită venirea numai a cetățenilor Republicii Moldova.

Precizăm că începând de luni, 9 martie, România a interzis toate zborurile din și spre Italia.

Amintim că sâmbătă, 7 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19, la o femeie de 48 de ani care s-a întors din Italia, cu avionul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: