Credit pentru lefuri. Angajații Căii Ferate din Moldova au început să își primească salariile
Full Article 2 minutes read

Credit pentru lefuri. Angajații Căii Ferate din Moldova au început să își primească salariile

Angajații Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) își vor primi salariile pentru luna decembrie până la sfârșitul acestei luni. Asigurările sunt date de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Oficialul susține că angajații CFM și-au primit deja salariile pentru lunile octombrie și noiembrie, iar acum a început acoperirea restanțelor salariale pentru luna decembrie. Pentru a achita lefurile, spune ministrul Infrastructurii, CFM a primit un credit și a făcut economii, scrie IPN.

Ministrul Andrei Spînu spune că, etapizat, problema restanțelor salariale pentru angajații CFM este soluționată. Potrivit oficialului, întreprinderea de stat a primit un credit pentru stinge o parte din datorii.

„Atunci când și-a dat demisia fostul director erau datorii la salarii din luna octombrie. Săptămâna trecută a fost închisă definitiv luna noiembrie, zilele acestea deja au început să fie achitate salariile pentru luna decembrie. Cu siguranță, până la finalul acestei luni vom închide luna decembrie. Banii se iau din economiile care se fac din reducerea anumitor costuri. Prima solicitare pe care am avut-o față de noul administrator interimar a fost să treacă în revistă fiecare linie de cheltuieli și să vedem cum putem salva ceva resurse. Agenția Proprietății Publice a oferit, printr-o întreprindere de stat, un credit către CFM pentru a putea acoperi aceste datorii”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Andrei Spînu s-a arătat nemulțumit de plecarea lui Oleg Tofilat într-o perioadă complicată pentru CFM.

„Domnul Tofilat a plecat atunci când compania avea restanțe la salarii pentru octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie. Mă așteptam ca atunci când este mai greu să rămâi, să pui umărul și să depășești situația, nu să pleci”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Fostul șef al întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” Oleg Tofilat și-a dat demisia în luna ianuarie. În februarie, Serghei Tomșa a fost numit director interimar al CFM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: