CSE cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Natalia Gavrilița se va adresa deputaților
Full Article 2 minutes read

CSE cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Natalia Gavrilița se va adresa deputaților

Comisia pentru Situații Excepționale a hotărât propunerea prelungirii stării de urgență cu încă 60 de zile. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 31 ianuarie. 

Solicitarea urmează a fi prezentată spre aprobare Executivului, iar ulterior va fi dezbătută în plenul Parlamentului.

Potrivit Raportului CSE, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea energetică, dar și cea națională, în contextul actelor de agresiune continuă a Federației Ruse asupra Ucrainei.

Amintim că, pe 1 decembrie 2022, Parlamentul a aprobat propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 6 decembrie. Propunerea a fost susținută de 55 de deputați.

Premierul Natalia Gavrilița susținea atunci că este nevoie de prelungirea stării de urgență în continuare, drept instrument de decizie pentru a avea grijă de oamenii noștri.

„Bombardamentele barbare din 15 și 23 noiembrie îndreptate asupra infrastructurii energetice civile din Ucraina au provocat deconectări masive în sistemul electroenergetic al Republicii Moldova, punând în pericol siguranța cetățenilor noștri. A fost nevoie de eforturi majore pentru reluarea alimentării cu energie electrică, timp în care oamenii au stat în beznă, transportul public a fost paralizat, rețelele de telefonie mobilă au căzut, iar în unele cazuri chiar și proceduri medicale au fost întrerupte. Cu regret, există indicii foarte temeinice că asemenea evenimente se vor repeta pe parcursul iernii curente”, a declarat Gavrilița.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: