CSJ a admis recursul depus de Igor Dodon în dosarul în care este vizată Maia Sandu și CEC
Full Article 2 minutes read

CSJ a admis recursul depus de Igor Dodon în dosarul în care este vizată Maia Sandu și CEC

Curtea Supremă de Justiției (CSJ) a admis recursul depus de Igor Dodon privind cererea de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC), persoană terță Maia Sandu. Potrivit unei decizii publicate pe 14 decembrie, magistrații au dispus restituirea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în același complet de judecată.

Cauza a fost examinată de către judecătorii Maria Ghervas, Victor Burduh și președinta ședinței, juecătoarea Tamara Chișca-Doneva.

Citește și „Nu are niciun drept moral să fie promovată”. Chicu, despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al CSJ”.

Este vorba despre dosarul în care Igor Dodon, prin reprezentantul său cu drept de vot consultativ Nicolae Fomov, a atacat în judecată CEC și Maia Sandu drept persoană terță și solicită constatarea ca fiind false, defăimătoare, calomnioase şi denigratoare declarațiile
expuse în cadrul briefing-ului din 13 noiembrie 2020.

Mai exact, Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că Maia Sandu l-a numit „hoţ” şi l-a acuzat că ar întreprinde acţiuni privind fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. Igor Dodon solicită obligarea Maiei Sandu la dezmințirea informației respective, care ar leza onoarea, demnitatea și reputația sa profesională, în cadrul unui briefing de presă cu următorului text al dezmințirii: „Dezmint afirmațiile expuse în cadrul emisiunii din 13 noiembrie 2020, precum că Igor Dodon este un hoț. Informația răspândită în cadrul briefing-ului este defăimătoare și lipsită de substract factologic”.

La 9 decembrie, prin încheierea Curții de Apel Chișinău, acțiunea înaintată de Igor Dodon a fost declarată inadmisibilă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: