Newsmaker

CSM a amânat concursul pentru numirea a cinci judecători noi la Curtea de Apel Chișinău. Ce s-a întâmplat?

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat mai multe concursuri care urmau să se desfășoare pe 28 septembrie, inclusiv cel pentru alegerea a cinci judecători noi la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus din Republica Moldova.

În cadrul ședinței din 28 septembrie, CSM urma să desfășoare concursul pentru funcția de președinte a Curții de Apel Bălți și cea de președinte și vicepreședinte a Curții de Apel Comrat. De asemenea, urmau să fie aleși cinci judecători noi la Curtea de Apel Chișinău și președintele Curții de Apel Chișinău, sectorul centru. În ultimul moment, CSM a decis să suspende concursurile.

Serviciul de presă al CSM a precizat că a recurs la această decizie „pentru a proteja sănătatea participanților”. Data desfășurării noilor concursuri nu a fost deocamdată stabilită.

Amintim că, în cadrul ședinței din 21 septembrie, CSM a decis să amâne și desfășurarea adunării generale a judecătorilor până pe 3 decembrie (data inițială era de 1 octombrie). Amânarea a fost argumentată, de asemenea, prin înrăutățirea situației pandemice din țară.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

Criza economică din regiunea transnistreană: Victor Gușan a donat €1,8 mln Primăriei Tiraspol

Cel mai mare om de afaceri din regiunea transnistreană, proprietarul holding-ului Sheriff, Victor Gușan, a transferat din contul său personal 35 de milioane de „ruble transnistrene” (aproape 1,8 milioane de euro) către primăria orașului Tiraspolului, în calitate de „ajutor caritabil”. Informația a fost raportată pe 1 iulie de postul local de televiziune TSV, care a mai menționat că, din cauza crizei energetice, orașul se confruntă cu dificultăți financiare serioase.

Televiziunea, citând primarul Tiraspolului, Ilona Turiaeva, a transmis că „banii vor fi folosiți în primul rând pentru rezolvarea problemelor gospodărești”.

Amintim că, anterior, autoritățile nerecunoscute ale regiunii transnistrene au recunoscut că situația economică este critică și nu au exclus un „colaps financiar și social” în regiune. Problema rămâne aceeași — volumele insuficente de gaz, care a dus la o scădere bruscă a producției și a bugetului local. NewsMaker a relatat ce se știe despre criza din regiune și care sunt prognozele pentru viitor (detalii – aici).

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: