Cu 6 luni mai târziu decât Chișinăul. Carantina și măsurile restrictive anti-COVID, anulate de către Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Cu 6 luni mai târziu decât Chișinăul. Carantina și măsurile restrictive anti-COVID, anulate de către Tiraspol

În regiunea transnistreană a Republicii Moldova a fost anulată carantina și măsurile restrictive anti Covid.  Decizia a fost luată de Sediul Operațional al Transnistriei, transmite TSV.

Potrivit sursei, rata de incidență în pretinsa republică a scăzut. Timp de opt luni, au fost înregistrate mai puțin de 100 de cazuri la 100.000 de persoane. Prin urmare, toate restricțiile care au fost adoptate în martie 2020 nu mai sunt valabile. Cu toate acestea, așa zisele autorități transnistrene le recomandă cetățenilor să mențină în continuare distanța socială în locurile publice, să foloseacă dezinfectați și la necesitate să lucreze la distanță.

În același timp, respectarea regulilor sanitare cu caracter preventiv, în special în instituțiile de învățământ și grădinițe, este obligatorie.

Amintim că în Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost anulată 16 aprilie 2022, după aproape doi ani de la declararea acesteia în legătură cu situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19. Decizia a fost adoptată atunci de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: