Cu câteva zile înainte de decizia Consiliului European, Iohannis dă asigurări că România susține ferm declanșarea negocierilor de aderare la UE cu Moldova
Full Article 3 minutes read

Cu câteva zile înainte de decizia Consiliului European, Iohannis dă asigurări că România susține ferm declanșarea negocierilor de aderare la UE cu Moldova

România susține ferm declanșarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României Klaus Iohannis, după o discuție telefonică din 12 decembrie cu omologul său moldovean, Maia Sandu. 

Într-un mesaj pe platforma X, Maia Sandu a anunțat că a discutat la telefon cu Klaus Iohannis. Șefa statului a mulțumit autorităților de la București și românilor pentru sprijinul acordat Moldovei pe cale spre eurointegrare.

România ne este întodeauna alături, sincer și dezinteresat. În discuția telefonică de azi cu Klaus Iohannis, le-am mulțumit României și românilor pentru ajutorul acordat, constant și necondiționat, ca să avansăm hotărât pe calea europeană și să depășim toate dificultățile”, a spus președinta.

La rândul său, Klaus Iohannis a confirmat că a vorbit cu Maia Sandu despre summit-ul Consiliului European, în cadrul căruia urmează să fie luată o decizie privind începerea negocierilor de aderare la UE cu Moldova.

Am avut astăzi o discuție aplicată cu dna președinte Maia Sandu pe cele mai importante teme europene, cu accent pe pregătirea deciziilor privind Republica Moldova la Consiliul European de săptămâna aceasta. România susține ferm deschiderea negocierilor de aderare la UE ale Republicii Moldova”, a scris liderul de la București pe X.

 

De altfel, astăzi, și prim-miniștrii de la Chișinău și București au avut o conversație telefonică. În timpul discuției, Marcel Ciolacu a dat asigurări că Guvernul de la București va continua să susțină și să fie un partener de încredere în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Detalii – AICI.

***

Precizăm că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova. Decizia finală o vor lua liderii de stat și de guvern, la summitul Consiliului European din 14 – 15 decembrie. Pentru a demara negocierile este nevoie de aprobarea unanimă a celor 27 de state-membre ale blocului comunitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: