„Cu Doamne ajută pentru țară!” PSRM anunță crearea unui guvern tehnocrat
Full Article 2 minutes read

„Cu Doamne ajută pentru țară!” PSRM anunță crearea unui guvern tehnocrat

Fracțiunea PSRM a decis să susțină formarea unui guvern tehnocrat. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a partidului. În comunicatul de presă este menționat că PSRM susține inițiativa președintelui Igor Dodon.

„Astăzi am constatat nedorința colegilor din blocul ACUM de a menține coaliția de guvernare. Ei s-au declarat categoric împotriva propunerii de a construi un nou guvern, după aceleași principii, cu aceeași viziune de guvernare, dar cu oameni noi, aleși prin consens. Insistența colegilor din ACUM pe formarea unui guvern similar celui demis, cu același premier este ridicolă și denotă un infantilism politic și o lipsă de abordare constructivă, conciliantă”, se arată în declarația pentru presă.

PSRM mai menționează că se proununță împotriva declanșării alegerilor anticipate, care „vor arunca țara în haos și vor fi dezastruoase social și distructive economic, mai ales în ajunul sezonului rece, cînd e nevoie de decizii legislative și executive prompte și eficiente, adoptate fără întîrziere”.

Totodată, fracțiunea socialiștilor precizează că nu va crea coaliții sau alianțe cu alte fracțiuni din parlament. „Deși va fi apolitic, guvernul va avea toate împuternicirile să implementeze proiectele economice și sociale pe care le-a promovat PSRM pînă acum”, mai scriu socialiștii.

Amintim că astăzi, 13 noiembrie, președintele Igor Dodon a avut întrevederi cu reprezentanții tuturor celor patru fracțiuni parlamentare, în vederea constituirii unui nou guvern. Ulterior, Dodon a anunțat că va face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: