„Cuiva nu-i plac aceste hotărâri? Să le atace conform procedurii”. Dodon, despre deciziile parlamentului în raport cu CC
Full Article 2 minutes read

„Cuiva nu-i plac aceste hotărâri? Să le atace conform procedurii”. Dodon, despre deciziile parlamentului în raport cu CC

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o reacție referitor la ultimele evenimentele care au avut loc astăzi în parlament. Acesta a comentat atât declarația privind uzurparea puterii de către Curtea Constituțională (CC), cât și anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC.

„Astăzi au fost adoptate trei declarați importante, printre care declarația privind uzurparea puterii în stat de către CC. Exact o astfel de hotărâre a fost votată în iunie 2019. Numai că atunci au votat Dodon, Sandu și Năstase. Am văzut că s-au început declarații de tot felul. Dar care este diferența dintre 2019 și 2021? Aceleași declarații”, a spus liderul PSRM.

De asemenea, Dodon a comentat și decizia parlamentului de a anula hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC.

„Vreau să vă amintesc că în 2019, Domnica Manole nu a trecut concursul nici la guvern, nici la parlament, nici la CSM. Azi parlamentul a rezolvat o problemă care a fost creată în 2019. Este legal sau nu? Este procedură juridică. Atacați această hotărâre. Parlamentul poate să aprobe hotărâri. Deputații au votul poporului. Cuiva nu-i plac aceste hotărâri, să le atace conform procedurii”, a spus Dodon.

„Voi credeți că noi putem să intrăm cu forța în clădirile de stat? Vreau să vă liniștesc pe toți. Eu nu voi admite ca oamenii să intre cu forța în instituțiile statului”, a mai precizat liderul socialiștilor.

Menționăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: