Cum comentează SIS declarația ex-ministrului Justiției despre faptul că ar fi fost filat
Full Article 2 minutes read

Cum comentează SIS declarația ex-ministrului Justiției despre faptul că ar fi fost filat

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) recomandă persoanelor care consideră că în privința lor se întreprind măsuri ilegale să se adreseze Procuraturii Generale cu denunțuri oficiale în baza informațiilor pe care le-ar deține. Este reacția reprezentanților instituției la declarația lui Fadei Nagacevschi, despre informațiile conform cărora ar fi fost urmărit în perioada în care deținea funcția de ministru al Justiției.

În răspunsul oferit pentru NM, reprezentanții SIS subliniază că, în conformitate cu Legea Nr. 59 din 29-03-2012 privind activitatea specială de investigații, urmărirea vizuală a persoanei poate fi realizată doar cu autorizarea procurorului și, în cazul Serviciului, în privința persoanelor care prezintă riscuri la adresa securității naționale.

„Reiterăm că instituția își desfășoară activitatea în limitele impuse de cadrul legal și recomandăm tuturor persoanelor care consideră că în privința lor se întreprind măsuri ilegale să se adreseze Procuraturii Generale cu denunțuri oficiale în baza informațiilor pe care le-ar deține. Menționăm, de asemenea, că potrivit articolului 4 alin. (1) al Legii Nr. 59 din 29-03-2012, informații definitive privind măsurile speciale de autorizare pot fi acordate doar de către procurorul sau de către judecătorul de instrucţie care le-au autorizat și demersurile respective trebuie direcționate în adresa instituțiilor menționate”, au conchis reprezentanții SIS.

În cadrul ediției din 21 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, Fadei Nagacevschi a declarat că ar fi fost filat în timpul mandatului său în Guvern. Acesta a mai menționat că și  unii jurnaliști de investigație ar utiliza metode specifice activității operative de investigații.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: