Cum poate fi obținut permisul de intrare pe teritoriul Rusiei. Precizările ambasadei Republicii Moldova la Moscova
Full Article 2 minutes read

Cum poate fi obținut permisul de intrare pe teritoriul Rusiei. Precizările ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a făcut precizări referitor la procedura de obținere a permisului de intrare temporară pentru cetățenii străini. Despre acest lucru se anunță într-un mesaj al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Potrivit sursei citate, permisul de intrare se eliberează de către staff-ul operativ, condus de către viceprim-ministra guvernului Federației Ruse, la solicitarea directă a autorităților primitoare.

„De exemplu, în cazul cetățenilor Republicii Moldova care planifică intrarea pe teritoriul Rusiei în baza unei invitații parvenite din partea unei companii sau instituții partenere rusești, partea rusă pregătește întregul set de acte (invitația scrisă, copiile pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova, perioada participării la eveniment, etc). Ulterior, îl depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea adresării unei cereri către staff-ul operativ, în scopul emiterii permisiunii de intrare în Rusia”, se arată în mesajul ambasadei.

În ceea ce ține de cetățenii Republicii Moldova, care urmează să primească tratament medical în Rusia, ambasada precizează că aceștia vor fi înregistrați în prealabil pe un portal specializat de către instituția medicală primitoare rusă. Ulterior, persoana invitată va primi un cod unic la adresa sa electronică, acest cod fiind de fapt permisul de intrare în Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: