Cum va fi soluționată criza financiară de la CFM? Recean: Nu stă în discuții vânzarea Palatului Feroviarilor

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că autoritățile elaborează un proiect de restructurare a întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), care se află în criză financiară. Potrivit lui, compania va trece printr-o transformare „în următoarele luni”. Premierul a subliniat, de asemenea, că nu este analizat scenariul privind vânzarea Palatului de Cultură al Feroviarilor al CFM – o inițiativă sugerată anterior de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, ca soluție pentru achitarea restanțelor salariale ale companiei. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 5 martie.

Dorin Recean a declarat că, în prezent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Proprietății Publice, precum și responsabilii din cadrul CFM, se află în proces de elaborare a unui plan de restructurare a Căii Ferate a Moldovei.

Am spus și anterior: noi nu putem să mergem de aici încolo și să ne prefacem că nu avem o problemă. Problema există – faptul că nu există suficient business sau nu există suficiente venituri pentru Calea Ferată. Pentru asta trebuie agresiv de tăiat în cheltuieli și să oferim și să oferim la fel oportunități pentru oamenii care muncesc acolo”, a spus el.

Premierul a subliniat că autoritățile nu examinează varianta vânzării Palatului Feroviarilor pentru a soluționa problemele financiare ale CFM.

Nu stă în discuții vânzarea Palatului Feroviarilor, ba din contra. Vreau să vă spun că la ședințele de lucru, Palatul Feroviarilor este gândit ca și un loc unde să existe o comunitate de artiști, o comunitate de colective artistice. Și acest lucru va fi foarte bine și pentru Calea Ferată, mă refer la feroviari, dar și pentru întreaga comunitate culturală. (…) Cu siguranță Guvernul va gândi un proiect de dezvoltare a Palatului Feroviarilor într-un palat de cultură. Problemele de la CFM nu pot fi rezolvate cu vânzarea Palatului Feroviarilor. Problemele de la CFM vor fi rezolvate prin restructurarea acestei companii. După cum știți, vicepremierul Bolea a pus deja câteva elemente ale acestui program pe masă. Iată ele se definitivează și, respectiv, compania va trece printr-o transformare. (…) În următoarele câteva luni”, a adăugat acesta.

Precizăm că „Calea Ferată din Moldova” se confruntă cu o criză financiară acută, care a dus recent la anularea a patru curse de tren interne. Compania înregistrează, de asemenea, restanțe salariale de 191 milioane de lei.

Pe 21 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a declarat că „o soluție imediată” pentru achitarea datoriilor față de angajații CFM ar fi vânzarea unor obiecte din patrimoniul „Căii Ferate din Moldova”, menționând Palatul Feroviarilor. El a precizat, totuși, că hotărârea în acest sens aparține companiei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: