Cum vor funcționa școlile și liceele din municipiul Chișinău? Primăria a creat o HARTĂ ONLINE
Full Article 2 minutes read

Cum vor funcționa școlile și liceele din municipiul Chișinău? Primăria a creat o HARTĂ ONLINE

Primăria Chişinău a creat o hartă online menită să ajute părinţii şi elevii să se informeze din prima sursă despre scenariile activităţii instituţiilor de învăţământ din capitală. Aceasta include informații despre 147 de şcoli şi licee din municipiu, inclusiv 11 private.

Anunțul a fost făcut de către primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban, pe 26 august.

Utilizatorul deschide harta, caută instituţia de învăţământ necesară, iar ulterior va fi redirecţionat către profilul şcolii, unde este indicat: modelul sau modelele de activitate alese pentru anul de studii, numărul de elevi, cadrele didactice şi clasele din instituţie.

Edilul a dat asigurări că harta va fi completată și cu alte informații utile despre școli.

„Ne dorim ca în acest fel să aducem o claritate la început de an şcolar despre activitatea fiecărei instituţii de învăţământ din capitală. Harta poate fi accesată de pe site-ul chisinau.md”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Cum vor funcționa școlile și liceele din municipiul Chișinău? Primăria a creat o HARTĂ ONLINE

printscreen/data.iharta.md

Platforma online poate fi accesată AICI.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a pandemiei de COVID-19. Instituțiile de învățământ vor relua procesul educațional pe 1 septembrie. Ministerul Educației a anunțat 7 scenarii conform cărora instituțiile își vor desfășura activitatea.

Potrivit ministrului Educației Igor Șarov, pentru primul scenariu „Prezența la școală 100%” au optat 769 instituții de învățământ din țară. „Învățarea pe schimburi” – 119 instituții, „Învățarea combinată” – 4 instituții, „Învățarea pe grupe” – 17, „Alternanța pe săptămâni” – 15 instituții, „Online” – nici o instituție și „Combinarea tuturor modelelor” – 261 instituții.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: