Cumnatul lui Dodon rămâne în Penitenciarul nr.13. Judecătorii au respins recursul avocaților
Full Article 2 minutes read

Cumnatul lui Dodon rămâne în Penitenciarul nr.13. Judecătorii au respins recursul avocaților

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte socialist Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, va rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii.

Magistrații Curții de Apel au examinat pe 1 iunie contestația avocaților lui Petru Merineanu, privind plasarea acestuia în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile în Penitenciarul nr.13. El este vizat, împreună cu ex-președintele Igor Dodon în dosarul denumit generic „kuliok”.

În rezultatul examinării recursului asupra aplicării arestului preventiv în privința celei de-a doua persoană, vizată în dosarul ex-președintelui țării, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins solicitarea părții apărării și au menținut decizia primei instanțe, de plasare în arest preventiv pe un termen de 30 de zile”, a precizat Cherpec.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosar este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Totodată, procurorul Petru Iarmaliuc a mai spus că Plahotniuc are, la fel, statului de învinuit în dosarul în care este vizat Dodon. El este acuzat de corupere activă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: