Curtea Constituțională a validat mandatul unui nou deputat PSRM. Ce se știe despre el?
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională a validat mandatul unui nou deputat PSRM. Ce se știe despre el?

Curtea Constituțională (CC) a validat pe 11 februarie mandatul noului deputat din Partidul Socialiștilor (PSRM) Grigorii Uzun, care vine în locul lui Vladimir Golovatiuc, care a devenit ambasadorul Moldovei în Rusia.

Curtea Constituțională a aprobat cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a ajuns în instanță pe 9 februarie. Grigorii Uzun a devenit noul deputat de la PSRM. Locul de deputat PSRM a fost eliberat după ce socialistul Vladimir Golovatiuc a demisionat pe 20 ianuarie.

Grigorii Uzun ocupă postul de deputat al Adunării Populare din Găgăuzia. Uzun, în vârstă de 34 de ani, este originar din Vulcănești. La sfârșitul anilor 90, împreună cu familia sa s-a mutat cu traiul în Rusia, însă peste 4 ani s-a întors în Moldova. În 2017 a fost ales deputat în cadrul Adunării populare a Găgăuziei, din partea Partidului Socialiștilor.

Familia lui Uzun a avut o afacere, în Rusia, în domeniul transportului. În declarația de venit depusă în 2018, Grigorii Uzun a indicat că, în perioada 2017-2018, a obținut în urma activității sale din Rusia circa $630 de mii. Acesta deține șase mijloace de transport „Kamaz”, precum și o Tayota Hilux și o Tayota Land-Cruiser.

Uzun s-a remarcat anul trecut, în urma unui scandal care s-a produs în timpul scufundării tradiționale de Bobotează de la Vulcănești. Detalii despre conflictul dintre deputat și primarul de Vulcănești citiți în articolul NM „Microfon într-un loc” și bătaia de Bobotează. Prin ce s-a remarcat următorul deputat PSRM, Grigorii Uzun?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: