Curtea de Apel a decis. PAȘ nu se va regăsi în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare (DOC)
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a decis. PAȘ nu se va regăsi în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare (DOC)

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins contestația depusă de Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ) împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a refuza înregistrarea simbolului electoral. Hotărârea a fost luată pe 28 iunie.

Potrivit site-ului Curții de Apel Chișinău, dosarul a fost examinat luni, începând cu ora 10:00. Raportor a fost judecătorul Anatolie Minciună (unul dintre magistrații care au examinat contestațiile depuse de unii concurenți electorali față de decizia CEC cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi constituite în diaspora pentru alegerile parlamentare).

Magistrații au decis să respingă solicitarea PAȘ, care și-a schimbat, luna trecută, denumirea din Partidul Noua Opțiune Istorică.

 

Pe 22 iunie, CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică.

„Considerăm refuzul ca fiind neîntemeiat. În cele expuse ca criterii asemănătoare între PAS și PAȘ nu s-a atras atenția asupra criteriului de delimitare – litera „Ș”. Este un criteriu care delimitează total abrevierea PAS și PAȘ. Astfel nu poate fi atribuită ca o asemănare. Este o deosebire care nu poate fi neglijată”, a spus Sorin Nogai, reprezentantul formațiunii.

În fruntea listei candidaților PAȘ propuși la funcția de deputat este Svetlana Chesari, vizată în cel puțin două dosare penale de corupție (detalii AICI și AICI).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: