Curtea de Apel Chișinău are un nou vicepreședinte. Cine este acesta?
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel Chișinău are un nou vicepreședinte. Cine este acesta?

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a numit pe Iurie Iordan în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe din 3 noiembrie. Anterior, Iordan a deținut aceeași funcție.

x

Șeful CSM Luiza Gafton a anunțat că mandatul lui Iordan va expira pe 19 noiembrie, iar Curtea de Apel trebuie să numească un nou vicepreședinte. Ea a menționat că președintele Curții de Apel, Nicolae Clima, a propus să îl restabilească pe Iordan în această funcție. Majoritatea membrilor CSM au susținut această propunere.

Iurie Iordan și-a început activitatea în calitate de procuror la Procuratura Ialoveni, ulterior a devenit judecător la Judecătoria Hâncești.

Din 2008 este judecător la Curtea de Apel Chișinău și din 2016 este și vicepreședinte al acestei instanțe.

Conform declarației de venit, Iordan a câștigat 374,4 mii de lei în 2019. Tot anul trecut, judecătorul a vândut două autoturisme cu 160 de mii de lei și 95 de mii de lei. După aceea, a cumpărat o mașină Toyota RAV4 cu 500 de mii de lei. Judecătorul a mai contractat un împrumut de 294 mii lei, care trebuie plătit până în 2021. Familia judecătorului are mai multe terenuri și două case. Una dintre ele, cu o suprafață de 42,7 metri pătrați, conform declarației, moștenită în 2009, familia judecătorului a cumpărat a doua casă în 2017 cu 780 de mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: