De azi intră în vigoare regulile noi pentru Aeroportul Chișinău: timp de două săptămâni are loc pelerinajul comunității evreiești
Full Article 2 minutes read

De azi intră în vigoare regulile noi pentru Aeroportul Chișinău: timp de două săptămâni are loc pelerinajul comunității evreiești

Începând cu 11 septembrie 2023, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, începând cu ziua de astăzi, accesul în aerogară este strict pentru personal și pasageri. Precizăm că măsurile au fost luate în legătură cu traversarea Republicii Moldova de către aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului. Cei din urmă urmează să ajungă la un eveniment în Ucraina. 

Republica Moldova va asigura în perioada 11-22 septembrie, circa 30.000 de tranzitări (tur-retur) ale cetățenilor Israelului care urmează să participe la un pelerinaj în orașul ucrainean Uman, pentru a marca Anul Nou evreiesc, la mormântul lui Nahman din Brațlav.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Chișinău, instituțiile din domeniul securității naționale vor aplica „măsuri speciale pentru a oferi un climat liniștit și sigur tuturor cetățenilor”.

„Va fi sporită activitatea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dar și în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor de securitate”, au precizat reprezentanții Aeroportului.

Se menționează că accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar în exercițiul funcției și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene. Se va permite intrarea în incinta aeroportului doar în baza prezentării documentului de călătorie, controlul căruia va fi efectuat de către reprezentanții administrației aeroportuare.

După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate, la controlul documentelor și cel vamal, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

***

Aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului vor ajunge în Ucraina,tranzitând Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 8 august de miniștrii afacerilor externe ai Moldovei și Israelului. Potrivit lui Nicu Popescu, cetățenii israelieni intenționează să ajungă la un festival care va avea loc în orașul ucrainean Uman. Ministrul din Israel a numit „operațiune majoră” tranzitul prin Moldova a cetățenilor țării sale și a declarat că „poate contribui la economia Republicii Moldova”.

Pe 9 august, administratorul Aeroportului Internațional Chișinău Constantin Vozian declara că la aerogară ar putea fi construit un nou terminal permanent, în legătură cu traversarea Republicii Moldova de către aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: