De ce se scumpesc benzina și motorina? ANRE are o explicație
Full Article 1 minutes read

De ce se scumpesc benzina și motorina? ANRE are o explicație

Benzina și motorina se scumpesc din nou, în Republica Moldova. Într-o notă informativă emisă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) explică că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează „exclusiv” dinamicii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

„După o perioadă îndelungată de scăderi, ANRE atestă actualmente o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă într-o apreciere zilnică a prețurilor de circa 2-9 bani per litru”, anunță Agenția.

În context, ANRE anunță că marți, 13 iunie, moldovenii vor achita la pompă 23,70 lei/litru pentru benzina COR 95 sau cu 3 bani mai mult. Se scumpește și motorina, care va ajunge să coste, mâine, 19,31 lei/litru, ceea ce înseamnă cu 3 bani mai mult decât costă azi.

Potrivit ANRE, de la începutul anului curent, prețul la benzină s-a majorat cu 0,38  lei/litru sau (+1,6%), iar cel la motorină a scăzut cu 4,33 lei/litru sau (-18,32%).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: