De frica sancțiunilor, Abramovici vinde de urgență clubul Chelsea și imobilele din Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

De frica sancțiunilor, Abramovici vinde de urgență clubul Chelsea și imobilele din Marea Britanie

Unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, oligarhul Roman Abramovici încearcă să vândă de urgență nu doar clubul de fotbal Chelsea, dar și imobilele de elită pe care le deține la Londra, scrie The Times, care îl citează pe deputatul britanic laburist Chris Bryant.

Potrivit parlamentarului englez, Abramovici este „îngrozit de sancțiuni”. Chris Bryant a solicitat guvernului britanic să acționeze cât se poate de repede în ceea ce ține de aplicarea sancțiunilor, înainte de vânzarea activelor și să facă în așa fel, încât Ambramovici să nu reușească să își scoată banii din țară.

„Planifică să-și vândă casa de la Londra pe 2 martie, precum și apartamentul”, a declarat parlamentarul laburist.

Magnatul rus are o avere estimată la 14,5 miliarde de dolari și deține mai multe cetățenii, el având pașaport rusesc, portughez, israelian. Dealtfel, el este și cel mai bogat „portughez” din lume și se numără printre cei mai bogați zece londonezi, scrie hotnews.ro.

În Londra, Abramovici locuiește într-o vilă cu 15 dormitoare, evaluată la 200 de milioane de dolari. De asemenea, mai deține un penthouse cu trei etaje în complexul Chelsea Waterfront, în valoare de 30 de milioane de dolari. Nu se știe cu ce discount va vinde și mai ales cine va fi cumpărătorul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: