De mâine, moldovenii pot călători în Austria fără să fie obligați să stea în carantină (DOC)
Full Article 2 minutes read

De mâine, moldovenii pot călători în Austria fără să fie obligați să stea în carantină (DOC)

Începând cu 8 iulie 2021, Republica Moldova va fi în lista statelor sigure pentru Austria. Astfel, cetățenilor Republicii Moldova care sosesc din Republica Moldova nu li se mai aplică regulile de intrare în țară specifice zonelor de risc, informează Ambasada Republicii Moldova în Austria.

Totodată, rămâne în continuare obligatorie prezentarea dovezii testării sau vaccinării. Prin urmare, moldovenii vor putea intra în Austria fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea unei dovezi de risc epidemiologic redus, astfel:

– Prezintă rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitatea să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor);

– Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții la data intrării în Austria:

  •  au trecut cel puțin 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 90 de zile;
  • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă;
  • în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile;

– Dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 270 de zile în urmă. Dacă a fost confirmată o infecție pentru SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și poate fi prezentat un certificat medical de vindecare sau o dovadă a prezenței anticorpilor, care să nu fie mai veche de 90 de zile.

În situația în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile de mai sus, trebuie efectuată înregistrarea anterioară călătoriei (cu cel mult 72 de ore în avans) pe platforma Pre Travel Clearance (PTC) și, în 24 de ore de la intrarea în Austria, să fie efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal.

De mâine, moldovenii pot călători în Austria fără să fie obligați să stea în carantină (DOC)

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: