Decis. Igor Dodon a plecat din Parlament, iar mandatul de deputat a devenit vacant
Full Article 1 minutes read

Decis. Igor Dodon a plecat din Parlament, iar mandatul de deputat a devenit vacant

Cererea de demisie a lui Igor Dodon din funcția de deputat în Parlamentului Republicii Moldova a fost aprobată. În același timp, a fost declarat vacant un mandat din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Decizia a fost luată de către majoritatea parlamentarilor, 74 la număr,  în cadrul ședinței legislativului din 28 octombrie.

Proiectul de hotărâre a stârnit mai multe replici.

„Verificați vă rog dacă toate covoarele sunt la loc în Parlament”, a spus deputatul PAS Dumitru Alaiba, înainte de citirea raportului comisiei de profil.

„Cuiva o să-i lipsească colegul”, a adăugat Igor Grosu.

Fostul deputat socialist, Adrian Lebedinschi, ar urma să-i ia locul lui Igor Dodon în legislativ. Lebedinschi este primul candidat supleant pe lista formațiunii, în conformitate cu hotărârea Curții Constituționale privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat al Partidului Socialiștilor. Declarația a fost făcută pe 18 octombrie, într-o conferință de presă. Acesta va prelua conducerea „Uniunii de afaceri moldo-rusă”, care a fost înregistrată la Chișinău în luna iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: