Decizie CSE: circa 10 mii de companii din Moldova vor primi compensații pentru consumul de gaze naturale
Full Article 50 second read

Decizie CSE: circa 10 mii de companii din Moldova vor primi compensații pentru consumul de gaze naturale

Comisia Situații Excepționale (CSE) a decis, în cadrul ședinței de marți, 31 ianuarie, acordarea unor compensații pentru cheltuielile la gaze naturale pentru întreprinderi. Declarația a fost făcută pentru postul național de radio de către ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

„Se compensează 12 lei din fiecare metru cub consumat de antreprenori până în 500 de metri cubi și în afară de asta, acele industrii care consumă mai multe gaze naturale, de exemplu panificație, pot accesa și mai mult. În total, suma alocată este de 230 de milioane de lei”, a declarat Dumitru Alaiba.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a mai precizat că în total au fost alocate 230 de milioane de lei, iar de aceste compensații vor beneficia aproximativ 10 mii de companii.

De menționat că Guvernul nu a publicat deocamdată detalii despre ședința CSE din 31 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: