Demolare sau reparație? Dodon a anunțat ce se va întâmpla cu clădirea Filarmonicii Naționale
Full Article 2 minutes read

Demolare sau reparație? Dodon a anunțat ce se va întâmpla cu clădirea Filarmonicii Naționale

Pe parcursul săptămânii curente urmează să fie efectuată o expertiză, iar specialiștii vor decide dacă clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” poate fi reparată sau va trebui demolată. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, în dimineața de 28 septembrie.

„Sunt posibile două soluții: sau reparația edificiului care practic a ars totalmente sau demolarea și construcția de la zero. Preventiv, potrivit experților, probabil, vom merge pe a doua soluție. Ministerul Culturii va lansa consultații cu mediul artistic despre conceptul noului edificiu. Proiectul tehnic va fi până la sfîrșitul anului și în același loc va fi construită o nouă filarmonică”, a declarat șeful statului.

Potrivit președintelui țării, colectivul Filarmonicii Naționale își continuă activitatea. O parte dintre artiști va lucra deocamdată la Palatul Național, iar o altă parte – la Palatul Republicii.

„După cum cunoașteți, contul a fost deschis și vreau să mulțumesc cetățenilor și partenerilor de dezvoltare care au început deja să vină cu suport”, a conchis Dodon.

Amintim că, pe 25 septembrie, la o zi de la incendiul care a mistuit clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, președintele Igor Dodon a declarat că restabilirea clădirii nu este posibilă și că autoritățile intenționează să lanseze un concurs public pentru cel mai bun proiect privind construcția unei noi clădiri. Șeful statului a menționat că inițiativa va costa sute de milioane de lei și a îndemnat toți doritorii să facă donații în acest scop.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: