„Depunem eforturi să organizăm și o cursă din SUA”. Ministerul de Externe a reușit repatrierea a peste 15 mii de cetățeni ai Moldovei
Full Article 2 minutes read

„Depunem eforturi să organizăm și o cursă din SUA”. Ministerul de Externe a reușit repatrierea a peste 15 mii de cetățeni ai Moldovei

Până în prezent, au fost organizate 130 de misiuni de repatriere a cetățenilor moldoveni care se aflau în afara țării. Anunțul a fost făcut miercuri, 22 aprilie, în cadrul unui briefing, de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea. 

Potrivit ministrului de Externe, dintre cele 130 de misiuni de repatriere, 40 au fost pe cale aeriană, iar 90 pe cale terestră. El a adăugat că reprezentanții Comisiei pentru Situații Excepționale au aprobat deja graficul zborurilor pentru următoarele zile. Astfel, chiar azi va fi operată o cursă din Londra, mâine din Milano și Moscova. La 24 aprilie – din Paris și Nisa, iar la 25 aprilie – din Moscova și Barcelona.

Șeful diplomației de la Chișinău a adăugat că, săptămâna viitoare, vor fi operate curse charter din Londra, Paris, Milano, Moscova, Dublin.

„Depunem eforturi să organizăm și o cursă din SUA pentru repatrierea cetățenilor”, a precizat Țulea.

Ministrul Afacerilor Externe a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

„În ultimele săptămâni au fost înregistrate, în continuare, multiple cazuri în care cetățenii noștri au rămas blocați la frontieră. Grație acțiunilor rapide ale misiunilor diplomatice am reușit să deblocăm situația, ajutând cetățenii să revină acasă. Dar situații neprevăzute pot exista, reiterăm apelul către cetățeni să evite deplasările călătăriile care nu sunt absolut necesare”, a precizat oficialul.

În total, de la instituirea stării de urgență, au fost repatriați peste 15 324 de cetățeni ai Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: