27 august Ziua Independenței
Максим Андреев, NewsMaker

Depuneri de flori, paradă militară și concert. Guvernul a publicat programul festivităților de Ziua Independenței

Guvernul a publicat programul festivităților care vor fi organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

08:30 – 09:00 – DEPUNERE DE FLORI – monumentul „Maica Îndurerată

09:20 – 09:50 – DEPUNERE DE FLORI – monumentul „Ştefan cel Mare şi Sfânt

10:00 – 10:20 – „MOLDOVA SUVERANĂ” – FESTIVITATE de INAUGURARE a Sărbătorii Naţionale Ziua Independenței Republicii Moldova

10:00 – Ceremonial protocolar: COLANUL PREZIDENȚIAL – Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

10:00 – 10:10 – UVERTURĂ muzical-plastică „SUVERANITATE” 

Orchestra PREZIDENȚIALĂ

Orchestra Națională Simfonică a CP „Tele-Radio Moldova”

Capela Corală „Doina”, Studioul muzical-coral „Lia – Ciocârlia”, Școala de muzică „Maria Bieșu” (40 violoniști)

Eugen DOGA (pian)

SOLIȘTI: BRIO SONORES; Cristi Aldea-TEODOROVICI&Simona SEVERIN

10:10 – 10:12 – Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița

10:12 – 10:13 – Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu – INAUGURAREA Sărbătorii Naționale Ziua Independenței Republicii Moldova 

10:13 – 10:15 – IMNUL REPUBLICII MOLDOVA

Orchestra Prezidențială, Orchestra Națională Simfonică a CP „Tele-Radio Moldova”, Capela Corală „Doina”, Studioul muzical-coral „Lia- Ciocârlia”;

SOLIȘTI: „Brio Sonores”, M. Bulicanu și C. Aldea-Teodorovici

10:15 – 10:20 – Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu  – mesaj-FELICITARE

10:25 – 10:45 – PARADA MILITARĂ

10:45 -10:55 – GÂNDURI PENTRU şi DESPRE Ţară

10:55 – 12:45 – SPECTACOL „MOLDOVENII CÂND SE STRÂNG…

participă: Orchestra de muzică populară a Fraților ADVAHOV;

SOLIȘTI: Zinaida JULEA, Mihai CIOBANU, Zinaida BOLBOCEANU, Surorile OSOIANU, Gabriel NEBUNU, „Catharsis”, Maria ILIUȚ & „Crenguță de Iederă”, Nicolae GRIBINCEA și „Plăieșii” și Ansamblul folcloric „Romanița”, Baletul Național „JOC”

13:00 – 13:30 – RECITAL – Cristofor Aldea-TEODOROVICI Orchestra

13:30 – 16:00 – CinePark

VIDEO: COLAJ DOCUMENTAR „MOLDOVA SUVERANĂ”

VIDEO: FILME scurt metraj – promovarea imaginii Republicii Moldova („Go on. Fruits from Moldova”, regizor, Viorel MARDARE)

TRANSMISIUNE TV – CONCERT tematic „MOLDOVĂ – TU EȘTI PATRIA MEA!

participă: Orchestra Națională Simfonică și Corul Național de Cameră; Eugen DOGA, Iuire MAHOVICI și Anatol LAPICUS, Mariana BULICANU, Taisia CARAMAN, Adriana BABIN, Aliona TRIBOI, Cătălin JOSAN, Pașa PARFENI, Viorel BURLACU și BRIO SONORES

800 de militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău și 420 de angajați ai subdiviziunilor MAI, dar și veterani ai conflictului armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, vor participa la paradă. Toți participanții trebuie să fie vaccinați. Este condiția impusă de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, în contextul creșterii cazurilor noi de coronavirus. Totodată, purtarea măștii de protecție și distanța socială sunt obligatorii.

Președintele României, Klaus Iohannis, cel al Ucrainei, Vladimir Zelenski, dar și șeful statului polonez, Andrzej Duda, vor participa, alături de șefa statului Maia Sandu, la festivitățile din Piața Marii Adunări Naționale.

Amintim că, în contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile au recomandat ca evenimentele să fie încheiate mai devreme, decât în alți ani, fără concerte de amploare și focuri de artificii, întrucât suntem în pandemie, iar cazurile de coronavirus continuă să crească, de la o zi la altă. Joi, 475 de cazuri noi de coronoavirus, printre persoanele nevaccinate, au fost înregistrate în Moldova.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: