Facebook

Deputata Doina Gherman, una dintre cele 12 femei din toată lumea nominalizate la premiul International Women of Courage

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, este una dintre cele 12 femei din toată lumea selectate pentru premiul International Women of Courage (IWOC), decernat de Departamentul de Stat al SUA.

Doina Gherman a fost nominalizată la acest premiu datorită eforturilor depuse pentru promovarea egalității de gen și protejarea supraviețuitoarelor violenței domestice și de gen.

Într-un comunicat publicat de Ambasada SUA în Republica Moldova se arată că Doina Gherman a fost desemnată câștigătoarea Moldovei întrucât „lucrează pentru a construi un viitor mai luminos pentru toți”.

Premiul IWOC al Secretarului de Stat recunoaște femeile din întreaga lume care au demonstrat curaj, forță și leadership excepțional în susținerea păcii, justiției, drepturilor omului, echității și egalității de gen și împuternicirii femeilor și fetelor, în toată diversitatea lor – adesea cu mare risc personal și sacrificiu.

Ceremonia de decernare a premiilor IWOC va fi găzduită de secretarul de stat Antony J. Blinken, iar Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va ține un discurs în semn de recunoștință.

Premiul International Women of Courage, decernat de Departamentul de Stat al SUA, este oferit femeilor din întreaga lume care au demonstrat curaj, forță și leadership excepțional în susținerea păcii, justiției, drepturilor omului, egalității de gen și împuternicirii femeilor și fetelor. Din anul 2007, 170 de femei au primit acest premiu.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Reuters

Zelenski a introdus în Rada Supremă un nou proiect de lege privind instituțiile anticorupție pe fundalul protestelor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat pe 24 iulie că a aprobat textul unui nou proiect de lege privind activitatea Biroului Național Anticorupție (NABU) și a Parchetului Specializat Anticorupție (SAP). În ultimele două zile, la Kiev și în alte orașe au avut loc proteste împotriva legii adoptate recent, care limitează independența acestor instituții.

Am aprobat textul proiectului de lege care garantează o consolidare reală a sistemului de ordine publică din Ucraina, independența organelor anticorupție și protecția fiabilă a sistemului de ordine publică împotriva oricărei influențe sau intervenții rusești. Textul este echilibrat”, a scris președintele Zelenski pe canalul său de Telegram.

Potrivit BBC, câteva ore mai târziu documentul a fost înregistrat în Rada Supremă. Conform proiectului de lege, procurorul general și adjuncții săi nu vor avea dreptul să dea indicații detectivilor NABU, procurorilor SAP sau să le împiedice activitatea.

Proiectul mai prevede testarea cu poligraful a angajaților NABU care au acces la informații clasificate și interdicția de a părăsi țara în timp ce legea marțială este în vigoare (cu excepția deplasărilor în interes de serviciu).

În plus, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, Serviciul de Securitate al Ucrainei va trebui să verifice angajații Biroului Național Anticorupție, ai Parchetului Specializat Anticorupție, ai Poliției Naționale și ai altor instituții care au acces la informații clasificate, în vederea identificării eventualelor acțiuni în interesul Rusiei.

Amintim că, pe 22 iulie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un proiect de lege care acorda procurorului general al țării dreptul de supraveghere asupra Biroului Național Anticorupție al Ucrainei și asupra Parchetului Specializat Anticorupție. La Kiev și în alte câteva orașe din Ucraina au avut loc proteste de amploare. Uniunea Europeană și-a exprimat nemulțumirea față de acest document.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: