Deputata Lozovan, aflată în arest, se vrea primar de Ocnița. Renaștere, afiliat lui Șor, a depus actele pentru a o înregistra
Full Article 3 minutes read

Deputata Lozovan, aflată în arest, se vrea primar de Ocnița. Renaștere, afiliat lui Șor, a depus actele pentru a o înregistra

Deputata independentă Irina Lozovan, care a părăsit Partidul Socialiștilor în favoarea Partidului „Renaștere”, afiliat politicianului fugar Ilan Șor, a depus actele pentru a se înregistra în cursa pentru funcția de primar al orașului Ocnița. Dosarul parlamentarei, care se află în arest la domiciliu, a fost depus fizic de colegii săi de partid. Consiliul electoral al circumscripției electorale Ocnița are la dispoziție șapte zile pentru a examina actele și a decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

„Astăzi, la Ocnița, am depus documentele pentru înregistrarea Irinei Lozovan în calitate de candidat la funcția de primar al orașului, precum și lista candidaților pentru consiliul orășenesc. În pofida perchezițiilor din această dimineață la activiștii de partid, inclusiv la cei din Ocnița, lupta noastră continuă. Încercările de a perturba agenda noastră politică și de a ne scoate din cursa politică nu vor avea succes. Partidul „Renaștere” este hotărât să învingă la Ocnița și în toată țara!”, a anunțat formațiunea politică.

Amintim că Partidul „Renaștere” a desemnat-o pe Irina Lozovan, al cărui soț a încercat să mituiască primarul de Ocnița, candidată la funcția de primar al orașului, pe 9 august. „Țin foarte mult la orășelul nostru și la locuitorii lui. (…) Sarcinile noastre principale astăzi sunt crearea locurilor de muncă, atragerea investitorilor și dezvoltarea proiectelor de infrastructură”, a declarat atunci Lozovan.

Reamintim în acest context că Irina Lozovan și colegul său de partid, Alexandr Nesterovschi, au fost lipsiți de imunitate parlamentară, iar ulterior reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie, Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru un termen de 30 de zile, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu, pe 30 de zile.

De altfel, Alexandr Nesterovschi, care se află în Penitenciarul nr. 13, candidează la funcția de primar de Bălți, din partea Partidului „Renaștere”. Parlamentarul a depus actele la CECE Bălți pe 2 octombrie, el fiind reprezentant în acest proces de un coleg de partid. Detalii AICI.

***

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

***

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.

Deputata Lozovan, aflată în arest, se vrea primar de Ocnița. Renaștere, afiliat lui Șor, a depus actele pentru a o înregistra

Partidul „Renaștere”

Deputata Lozovan, aflată în arest, se vrea primar de Ocnița. Renaștere, afiliat lui Șor, a depus actele pentru a o înregistra

Partidul „Renaștere”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: