Sîrbu
Максим Андреев, NewsMaker

Deputații care au plecat de la PRO Moldova creează o nouă platformă politică (DOC)

Cei cinci deputați care au părăsit platforma PRO Moldova au anunțat pe 2 noiembrie despre crearea unui nou grup – Pentru Moldova. Acest lucru a fost anunțat de deputatul Sergiu Sîrbu, pe pagina sa de Facebook.

„Ne exprimăm îngrijorarea profundă în legătură cu inactivitatea, chiar paralizarea activității Parlamentului. Moldova se confruntă cu probleme foarte grave, printre care al doilea val al epidemiei, o secetă fără precedent, apropierea unui nou sezon rece, iar o dată cu el și un nou val de boli sezoniere. Toate acestea complică și mai mult situația social-economică din țară, care este și așa complicată, provoacă noi amenințări la adresa sistemului social, al sănătății și al educației, pune în pericol securitatea alimentară a țării. Viața și sănătatea cetățenilor Moldovei sunt puse în pericol zilnic. Iar în toată această perioadă deputații și-au organizat o vacanță neoficială din contul statului. Nu este onest”, a scris Sîrbu.

Potrivit deputatului, „pentru a reînvia parlamentul și a-l face să funcționeze”, cei cinci deputați care au părăsit grupul parlamentar PRO Moldova au anunțat crearea unui nou partid.

„Noi propunem spre semnare Convenția privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” în vederea organizării unui dialog eficient și pentru coordonarea acțiunilor politice atât în Parlament, cât și în afara lui. Scopul Platformei este să-i consolideze pe toți aleșii poporului care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei, de prezentul și viitorul ei”, a adăugat Sîrbu.

Anterior, cei cinci membri ai grupului PRO Moldova și-au anunțat plecarea. Liderul grupului parlamentar Andrian Candu a declarat atunci că cei care nu se simt PRO Moldova sunt liberi să plece.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: