Deputații moldoveni și cei români, din nou în ședință comună. De această dată, a Comisiilor juridice
Full Article 2 minutes read

Deputații moldoveni și cei români, din nou în ședință comună. De această dată, a Comisiilor juridice

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se vor convoca în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș din România. 

Potrivit reprezentanților Parlamentului din Moldova, ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022.

La discuții vor participa și profesioniști din mediul juridic.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte care se referă la reformele în domeniul justiției: implementarea în plan legislativ a recomandărilor organismelor europene și identificarea unor instrumente privind instruirea magistraților.

De asemenea, participanții vor discuta despre perspectivele de a transforma justiția într-un serviciu public și predictibil pentru mediul de afaceri.

Agenda ședinței mai include și subiecte privind educația juridică în școli și compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova.

Totodată, membrii comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României vor conveni asupra creării unor grupuri de lucru și inițiative comune în domeniul juridic.

***

Amintim că pe 11 februarie 2022, la Chișinău, a avut loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Iar pe 18 iunie 2022, Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova s-au reunit într-o şedinţă comună la Chişinău. Aceasta a avut loc la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE. La eveniment a participat și președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: