Deputatul democrat Sergiu Sîrbu figurează într-un dosar penal
Full Article 1 minutes read

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu figurează într-un dosar penal

Deputatul Sergiu Sîrbu figurează într-un dosar penal. Informația a fost confirmată de procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 23 ianuarie. 

Stoianoglo a precizat că dosarul penal în care este vizat deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, a fost inițiat acum trei luni, la indicația procurorului general interimar din acea perioadă, Dumitru Robu:

„Abia am aflat despre acest dosar, nu știu încă de ce este acuzat”, a menționat Stoianoglo. Acesta a explicat că dosarul este instrumentat de Procuratura Anticorupție și nu vrea să se implice în activitatea instituției și să atenteze la indepența ei.

Stoianoglo a subliniat faptul că deputații pot fi reținuți numai după ce parlamentul votează pentru ridicarea imunității acestora, la solicitarea procurorului general. Deocamdată, a  precizat Stoianoglo, acesta nu intenționează să facă o astfel de cerere.

Amintim că ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat că ar putea fi reținut în timpul următoarei ședințe parlamentare plenare și că va merge săptămâna viitoare la Procuratură pentru a oferi informaţii

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: