Deputatul fugar Ilan Șor, privat de 9 ori de imunitate într-o singură ședință. Socialiștii și PAS au votat împreună
Full Article 2 minutes read

Deputatul fugar Ilan Șor, privat de 9 ori de imunitate într-o singură ședință. Socialiștii și PAS au votat împreună

Toate cele 9 solicitări ale Procuraturii Generale, cu privire la ridicarea imunității deputatului Ilan Șor au fost aprobate de deputați. În favoarea inițiativei au votat parlamentarii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor  (BCS). Fracțiunea Partidului „ȘOR” a boicotat ședința.

Deputații au avut nevoie de mai mult de 4 ore pentru a examina toate cele 9 capete de acuzare formulate de procurorul general interimar. Fiecare cerere a fost citită și votată în mod separat. Deputații Lilian Carp (PAS) și Elena Bodnarenco (BCS) au remarcat, la un moment dat, că fiecare deputat are o singură imunitate, respectiv, nu este cazul să fie ridicată de 9 ori. În replică, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități Olesea Stamate a argumentat că procedura prevede anume acest mecanism.

Socialiștii au susținut demersul procurorului general interimar, însă au menționat că ar fi „o fumigenă” de la alte probleme.

„BCS a votat toate cele 9 inițiative, la fel ca cea din 2019, când v-am încurajat, domnule Robu, să examinați în cadrul urmăririi penale, activitatea grupului criminal organizat. Însă, cu părere de rău, cred că pe nimeni nu ați convins, când ați încercat să arătați că o singură persoană a fost și ideolog, și comanditar și beneficiar al tuturor acestor crime”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrâncea, într-o luare de cuvânt.

Deputații Partidului „ȘOR” au lipsit de la ședința Legislativului.

Amintim că procurorul general interimar Dumitru Robu a argumentat în plenul Parlamentului necesitatea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală urgente, ce se impun „în scopul evitării nimicirii, modificării, tăinuirii, substituirii probelor, împiedicării înstrăinării bunurilor rezultate din infracțiune și ulterior remitere în instanța de judecată”. Totodată, Robu s-a arătat sigur că Procuratura va reușit să obțină extrădarea lui Ilan Șor din Israel.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: