Reniță se adresează la Procuratura Generală. Cere investigarea înregistrării cu Dodon și Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Reniță se adresează la Procuratura Generală. Cere investigarea înregistrării cu Dodon și Plahotniuc

Deputatul Iurie Reniță a expediat o adresare către Procuratura Generală în legătură cu înregistrarea video în care apare președintele Igor Dodon și fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„După mine, comunicatul emis de către Procuratura Generală contravine în mare parte separării puterilor în stat, având în vedere că Procuratura Generală și-a asumat un rol absolut anticonstituțional de a interpreta și de a comenta declarațiile politice ale politicienilor și a deputaților”, a declarat Iurie Reniță în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 21 mai.

Menționăm că anterior, Procuratura Generală a informat că nu se poate sesiza doar în baza imaginilor video prezentate de Iurie Reniță. „Procuratura nu poate legal să se autosesizeze pentru că nu cunoaște cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări. Reieșind din interesul pe care-l prezintă acest caz, Procuratura solicită deputatului Iurie Reniță, să înainteze un denunț oficial, conformat cerințelor legale și să contribuie la investigarea acestuia”, a anunțat instituția.

Amintim că pe 18 mai, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a prezentat o nouă înregistrare video în care apare Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Fostul președinte al PDM are în mână o pungă neagră, despre care Iurie Reniță susține că ar conține bani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: