Deputata Marina Tauber: „Ilan Șor va deveni în curând prim-ministru”
Full Article 2 minutes read

Deputata Marina Tauber: „Ilan Șor va deveni în curând prim-ministru”

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, este convinsă că liderul formațiunii, Ilan Șor, va deveni în curând premierul Moldovei. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing din 29 octombrie.

x

„A făcut multe pentru Moldova. El este cel mai bun manager. Sunt sigură că va deveni în curând prim-ministru”, a spus Tauber.

Menționăm că președintele nominalizează candidatul pentru funcția de prim-ministru după consultări cu fracțiunile parlamentare. În Moldova, alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Violeta Ivanova este candidatul Partidului „ȘOR”.

Amintim că, la 27 iunie 2017, instanța primară l-a condamnat pe Șor la șapte ani și jumătate privațiune de libertate în cauza despre furtul miliardului din trei bănci moldovenești. Acesta a fost declarat vinovat de prejudicierea statului în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere. La fel, Șor a fost condamnat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul primar de Orhei și avocații săi au contestat sentința la Curtea de Apel. Până la pronunțarea sentinței definitive, instanța primară l-a eliberat pe Șor sub control judiciar. În luna februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a decis să transmită cazul lui Șor spre examinare la Curtea de Apel Cahul.

El a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: