Deputatul Sergiu Sîrbu s-a supărat pe presă. Ce s-a întâmplat?
Full Article 3 minutes read

Deputatul Sergiu Sîrbu s-a supărat pe presă. Ce s-a întâmplat?

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu susține că în presă a apărut „o campanie de denigrare” împotriva Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, din care face parte atât el, cît și deputații Partidului „ȘOR”. Reacția vine după ce NM, dar și alte surse mass media, au publicat știri despre evenimentul din ajun din raionul Orhei, la care au participat zeci de oameni, inclusiv parlamentari, fără să poarte măști de protecție și să respecte distanța fizică.

„Este regretabil că presa de la noi continuă să reflecte părtinitor evenimentele din țara noastră, la care participă atât oamenii simpli, cât și politicienii. Unele instituții media, care pretind că informează corect și echidistant, au lansat o campanie de denigrare a deputaților Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și cei ai partidului „ȘOR” și îi acuză că organizează evenimente fără respectarea măsurilor anti-COVID. Reiterez faptul că suntem conștienți de riscurile de infectare cu noul coronavirus și, la toate evenimentele organizate de noi, oamenii sunt îndemnați să respecte regulile sanitare, să păstreze distanța socială și să poarte măști. Mai mult, oamenilor li se acordă măști gratuit”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, parlamentarul a amintit de protestele din centrul capitalei de acum câteva săptămâni.

„Rog ca toate instituțiile media să vadă nu doar paiul din ochiul deputaților noștri, ci și bârna din ochiul politicienilor pe care îi idolatrizează, care au stat în spatele recentelor proteste din fața Parlamentului. Să-i întrebe pe cei care au venit cu sutele, cu tractoarele, care s-au îmbrâncit și au luptat cu forțele de ordine, dacă au respectat distanța socială, precum și alte măsuri de prevenție împotriva COVID-19. Nu știu de ce, dar despre toate astea nu s-a vorbit deloc în presă, deși încă nu am ieșit din pandemia de coronavirus”, a mai scris Sergiu Sîrbu.

Dragi prieteni!

Este regretabil că presa de la noi continuă să reflecte părtinitor evenimentele din țara noastră, la…

Publicată de Sîrbu Sergiu pe Joi, 14 ianuarie 2021

 

Amintim că, în ajun, cu ocazia lansării iluminatului stradal, în satul Berezlogi din raionul Orhei, a avut loc o petrecere cu zeci de participanți, inclusiv deputați ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”. Din imaginile publicate pe Facebook se vede că aceștia nu au respectat restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai mult, Sergiu Sîrbu a fost singurul dintre deputații prezenți la eveniment care a venit cu mască de protecție, însă ulterior și-a scos-o.

Contactați de NM, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au confirmat că a inițiat o procedură contravențională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: