Confirmat: Deputatul socialist Corneliu Furculiță a fost pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită
Full Article 2 minutes read

Confirmat: Deputatul socialist Corneliu Furculiță a fost pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Corneliu Furculiță, este învinuit într-un dosar penal pornit pe faptul îmbogățirii ilicite. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Mariana Cherpec. Potrivit ei, alesul poporului a fost audiat vineri, 29 iulie, de procurori, unde i-a și fost înaintată învinuirea.

Potrivit sursei citate, deputatul Corneliu Furculiță a fost citat la Procuratura Anticorupție pe 29 iulie și audiat în calitate de învinuit în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul îmbogățirii ilicite.

Marina Cherpec declară că, în cadrul audierii, alesul poporului a pledat nevinovat, refuzând să facă careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat.

„În privința acestuia a fost luată măsura procesuală de constrângere sub forma de obligarea de a se prezenta la Procuratură. Urmărirea penală este în curs de desfășurare, la finalizarea căreia vom reveni cu informații suplimentare”, a mai declarat Cherpec.

Marina Cherpec a refuzat să menționeze pentru sursa noastră dacă deputatul socialist figurează sau nu în dosarul în care este învinuit și fostul președinte al țării, Igor Dodon, dar și mai mulți membri ai familiei acestuia, denumit generic dosarul „Kuliok”.

Contactați de NM pentru a comenta situația, nici deputatul Corneliu Furculiță, nici purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, nu au răspuns nici apelurilor, nici mesajelor noastre.

De menționat că anterior, deputatul Partidului Socialiștilor Corneliu Furculița a acuzat Procuratura că ar verifica activitatea sa și a familiei sale, cu scopul de a „inventa” un dosar. Potrivit parlamentarului, în spatele acestor acțiuni ar fi scopul de a-l „intimida din punct de vedere politic”. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii au refuzat atunci să comenteze spusele lui Furculiță, pe motiv că ar fi „declarații politice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: