Deputatul socialist Vasile Bolea, printre pretendenții la funcția de judecător al Curții Constituționale
Full Article 2 minutes read

Deputatul socialist Vasile Bolea, printre pretendenții la funcția de judecător al Curții Constituționale

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea este printre cei 16 pretendenți la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Lista candidaților a fost publicată pe 29 martie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președintele Comisiei parlamentare, numiri și imunități, țintește funcția de judecător al Curții Constituționale.

Totodată, printre candidații la funcția de judecător al Curții Constituționale sunt 4 avocați: Mihai Corj, Ion Păduraru, Angela Istrate și Procopie Zaharia.

De asemenea, și-a depus dosarul notarul Victoria Iftodi și judecătorul Gheorghe Balan. Printre pretendenți este și Radu Țurcanu, președintele Judecătoriei Chișinău, conferențiarul universitar Alexandru Arseni, profesorii universitari Tedor Cârnaț și Andrei Negru, precum și lectorul universitar Ion Crețu.

Își dorește fotoliul de judecător al Curții Constituționale și actuala șefă a Direcției Cercetare și Analiză din cadrul Curții Constituționale, Maria Strulea, precum și specialistul coordonator din cadrul Agenției Servicii Publice.

Vasile Sturza este singurul candidat al cărui funcție nu a fost indicată.

Deputatul socialist Vasile Bolea, printre pretendenții la funcția de judecător al Curții Constituționale

csm.md

***

Precizăm că una dintre funcțiile de judecători ai Curții Constituționale a devenit vacantă după ce magistratul Eduard Ababii a decedat, 27 ianuarie, la vârsta de 52 de ani.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistratului.

În prezent, din componența Curții Constituționale fac parte Domnica Manole (președinte), Liuba Șova, Serghei Țurcan, Nicolae Roșca și Vladimir Țurcan.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: