Diacov confirmă: Plahotniuc a oferit telefoane membrilor PDM, iar discuțiile ar fi putut fi înregistrate
Full Article 2 minutes read

Diacov confirmă: Plahotniuc a oferit telefoane membrilor PDM, iar discuțiile ar fi putut fi înregistrate

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Dumitru Diacov a confirmat informația publicată în ajun de NM: fostul lider al formațiunii, Vladimir Plahotniuc, le-a dat apropiaților săi telefoane (de model Iphone). Dumitru Diacov nu exclude că discuțiile puteau fi înregistrate. Aceasta era posibil prin intermediul unei aplicații creată de Mihai Cucoș, responsabiliul pentru IT, care în prezent este în arest.

„Eu am avut un astfel de telefon, dar nu știu cu ce aplicație. Mulți aveau astfel de telefoane, într-adevăr, telefoane „interne” prin intermediul cărora discutam. Intuiam că nu este un telefon simplu, știu că mulți dintre colegi erau precauți când îl foloseau. M-am folosit de el vreo doi-trei ani. Erau 20-30 de numere în el. În această rețea de telefoane discutam inclusiv cu  Plahotniuc și Iaralov”, a relatat Diacov în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Dumitru Diacov nu a exclus că înregistrările și mesajele din telefoanele respective sunt stocate. El a mai spus că nu îl cunoaște pe Mihai Cucoș și că acesta ar fi un apropiat a lui Vladimir Plahotniuc, fără legătură cu PDM.

Amintim că șeful departamentului IT al Partidului Democrat, Mihai Cucoș a fost arestat săptămâna trecută după perchezițiile efectuate în fostul sediu al PDM, prin decizia Curții de Apel. Mai multe detalii despre ce se știe despre Cucoș și cum acesta a devenit verigă de legătură dintre Plahotniuc și compania «Insidown», care este vizată în dosarul despre furtul miliardului, puteți citi în articolul «Консьерж секретных переговоров» («Administratorul discuțiilor secrete»),

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: