Diacov: „PSRM și-a apărat marfa”. Bătrîncea răspunde: „Mafia a primit peste bot pentru prostituția din ultimii 10 ani”
Full Article 4 minutes read

Diacov: „PSRM și-a apărat marfa”. Bătrîncea răspunde: „Mafia a primit peste bot pentru prostituția din ultimii 10 ani”

În cadrul ședinței parlamentului din 2 iulie, care a fost închisă la scurt timp după începere, din cauza lipsei de cvorum, deputatul Partidului Democrat (PDM) Dumitru Diacov a cerut informații despre locul aflării lui Ștefan Gațcan. În replică, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a declarat că Gațcan este liber să se afle unde vrea și că ar exista înregistrări care ar demonstra că acesta ar fi fost presat de către deputații din partidul Pro Moldova.

Președintele de onoare al PDM a calificat cele întâmplate în ajun cu Ștefan Gațcan drept „gâlceavă” și a menționat că „socialiștii și-au apărat marfa”.

„Toată gâlceava asta este în jurul lipsei din sala de ședințe a deputatului Gațcan. Mă miră că colegii deputați, unii foști miniștri, ieri au participat la această gâlceavă în stradă. Ieri, grupul Candu și grupul Șor toată ziua împreună a protestat, au încurcat poliția să lucreze. Vreau să ne dați informații ce este cu Gațcan. Părerea mea este că socialiștii și-au apărat marfa”, a declarat președintele de onoare al PDM.

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), Corneliu Furculiță, a răspuns că Ștefan Gațcan este liber să meargă unde dorește și că nu se poate pronunța dacă acesta se află în țară sau în afara ei. El a reiterat că Ștefan Gațcan ar fi declarat în ajun că nu vrea să se mai ocupe de politică și vrea să se dedice carierei de medic.

„Ne miră acea rezistență a grupului de pro-xeneți, pro-stituate, deoarece alte cuvinte care încep cu „pro-” ei nu cunosc. Constatăm că acest fapt rușinos care are loc în parlament cu traseismul trebuie combătut. Salutăm decizia domnului Gațcan să conștientizeze și să îndrepte pasul pe care l-a făcut”, a declarat Furculiță.

Vlad Bătrîncea a tras atenția că cererea de părăsire a fracțiunii PSRM a fost adusă de către deputatul Pro Moldova Serghei Sîrbu, și nu de către Ștefan Gațcan.

„Atunci când l-am întrebat, dl Gațcan a spus că el nu a fost în parlament și nu a dus nicio cerere. L-am întrebat de ce a aderat la Pro Moldova, iar dânsul nici nu știa. Avem „înscrieri” (înregistrări, NM) pe care le au și cei din Procuratură că el habar nu avea că aderă la Pro Moldova. Sunt declarațiile lui Gațcan în care acesta declară sub ce presiune și ce instrumente au fost folosite. Noi nu tăcem fiindcă nu avem ce spune, dar vorbim mai mult decât ne-am înțeles cu dl Gațcan, pentru că este vorba despre siguranța dumnealui”, a declarat vicepreședintele parlamentului.

Deputatul Vlad Bătrîncea a mai spus că Ștefan Gațcan ar fi fost păzit de către doi paznici din agenția de securitate deținută de Ilan Șor.

„Noi nu vrem să oferim mass mediei lui Candu detalii suplimentare, inclusiv că Gațcan, fără acceptul lui, în ziua de 30 iunie a fost păzit de doi paznici din agenția de pază a lui Șor. El a spus că nu a solicitat pază. El a fost preluat în spirit mafiot de gruparea Candu/ȘOR. Ieri, această mafie a primit o dată și o dată peste bot pentru prostituția din ultimii 10 ani și sper că au înțeles toți colegii că nu va pleca nimeni mai mult în această grupare criminală”, a spus Bătrîncea.

Amintim că reacția vine după ce Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan. La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: