Din echipa noului președinte al țării vor face parte Nemerenco, Negruță și Stamate. Ce funcție i-a pregătit Maia Sandu lui Andrei Năstase?
Full Article 2 minutes read

Din echipa noului președinte al țării vor face parte Nemerenco, Negruță și Stamate. Ce funcție i-a pregătit Maia Sandu lui Andrei Năstase?

Președintele ales al Republicii Moldova a anunțat primele nume din viitoarea sa echipă de consilieri. Foști miniștri ai Sănătății și a Justiției, Ala Nemerenco, și Olesea Stamate, cât și ex-ministrul Finanțelor din guvernul Filat, Veaceslav Negruța vor face parte din echipa prezidențială, condusă de Maia Sandu.

„Ala Nemerenco, consilier pe probleme sociale și ale sănătății, Veaceslav Negruță, consilier pe economie și Olesea Stamate, consilier pe justiție”, a enumerat Maia Sandu  în cadrul unei conferințe de presă pe 30 noiembrie.

Întrebată dacă îi va propune o funcție liderului Platformei DA, Andrei Năstase, Maia Sandu a spus că nu a discutat acest lucru.

„Deocamdată nu a fost finalizată lista oamenilor cu care voi lucra la președinție și presa va fi informată imediat când se vor lua decizii în acest sens,” a menționat președintele.

Amintim că în guvernul Sandu, Andrei Năstase a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Menționăm că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu susține pe 30 noiembrie o conferință de presă. Este primul eveniment de amploare de acest fel după ce a fost aleasă în calitate de președinte al Republicii Moldova. Acesta se desfășoară în incinta Palatului Republicii. NM prezintă cele mai importante declarații ale Maiei Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: