Din închisoare, în parlament. Ex-deputatul român Cristian Rizea țintește fotoliul de deputat
Full Article 2 minutes read

Din închisoare, în parlament. Ex-deputatul român Cristian Rizea țintește fotoliul de deputat

Fostul deputat român Cristian Rizea a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de candidat la alegerile parlamentare anticipate.

„Am decis să merg independent. Miza mea este să reprezint veteranii de război, singurii care au venit alături de mine. Dacă intru într-o bătălie politică, atunci o fac pentru ei”, a declarat Rizea pentru presă.

Precizăm că la începutul lunii mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

***

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Însă, Rizea fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de aproape doi ani pe teritoriul Republicii Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea.

Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: