Directoarea ansamblului Joc a fost concediată, după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor”
Full Article 2 minutes read

Directoarea ansamblului Joc a fost concediată, după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor”

Directoarea ansamblului de dansuri populare „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost concediată. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Culturii Liuba Lupașco. Se întâmplă după ce, în iunie, patru membri ai ansamblului s-au încins „în horă cu Șor”, în Rusia. 

Solicitată de NewsMaker, reprezentanta Ministerului Culturii a confirmat că directoarea ansamblului „Joc” a fost concediată. Liuba Lupașco a declarat că va reveni cu informații cu privire la motivul eliberării Alionei Strîmbeanu din funcție.

Concedierea Alionei Strîmbeanu are loc după ce în iunie mai mulți dansatori ai ansamblului „Joc” s-au prins în horă la un forum economic de la Sankt Petersburg cu Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Constantinov, deputata Irina Lozovan care a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Partidul „Renaștere”, inclusiv lidera Partidului Renaștere Natalia Parasca. Imaginile au fost distribuite de Ilan Șor pe Telegram. Ministrul Culturii Sergiu Prodan a declarat că instituția va porni o anchetă. Prodan a numit situația „gravă”. Detalii AICI.

Ulterior, reprezentanții Joc au declarat că 4 dansatori ai ansamblului au fost în Rusia. Dansatorii vizați, în perioada respectivă, ar fi fost în concediu din cont propriu. Din această cauză, reprezentanții ansamblului cred că „Joc nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg” și au solicitat să nu le fie „ponegrită imaginea și numele”. În caz contrar, a menționat ansamblul, Joc „își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată”. Detalii AICI.

Pe 14 iunie, șefa de marketing a ansamblului Maria Andriuță a declarat că directoarea „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție urmare a anchetei inițiată de Ministerul Culturii pe acest caz. Detalii AICI. În aceeași zi, 68 de membri ai ansamblului i-au cerut ministrului Culturii Sergiu Prodan anularea ordinului prin care Aliona Strîmbeanu a fost suspendată din funcție. Totodată, membrii ansamblului i-au solicitat oficialului o întâlnire „cât mai urgent posibil”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: