Directorul Centrului de medicină legală, în arest pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Directorul Centrului de medicină legală, în arest pentru 30 de zile

Directorul Centrului de Medicină Legală din capitală a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost anunțată astăzi, 22 noiembrie. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Amintim că Valeri Savciuc a fost reţinut acum două zile în dosarul expertizelor trucate. Acesta figurează în dosarele ce vizează expertizele trucate, contabilitatea neagră şi corupţia din instituţie.

De asemenea, sunt cercetați penal 10 medici legiști. Aceştia sunt învinuiţi de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit mijloace bănești ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară. Plățile variau între 900 şi 10 000 lei şi nu erau contabilizate în casieria instituției.

Pe faptele enunţate au fost pornite două cauze penale – pentru corupere pasivă şi escrocherie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă de până la 500 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe o perioadă de până la 15 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: