Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă” a fost demis, la doar câteva zile după numire. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă” a fost demis, la doar câteva zile după numire. Care este motivul

Directorul interimar al spitalului „Toma Ciorbă”, Alexandru Voloc, a fost demis. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, decizia a fost luată din cauza că „au fost încălcate normele legale de numire în funcție”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că „funcțiile temporar vacante de conducători ai IMSP-urilor sunt ocupate în bază de concurs. Astfel, în cazul prezentat, prevederile respective nu au fost respectate”.

Totodată, instituția mai menționează că „fosta conducere a ministerului a lansat procedurile legale de concurs pentru ocuparea funcției de director al IMSP „Toma Ciorbă”, însă, în mod inexplicabil, acestea au fost anulate în ultima zi de mandat, la 14 noiembrie 2019”.

Amintim că Alexandru Voloc a fost numit în funcția de director interimar al spitalului „Toma Ciorbă”, în data de 14 noiembrie. Ulterior, deputatul socialist, Vladimir Odnostalco a acuzat-o pe Ala Nemerenco, fostul ministru al Sănătății, că și-a desemnat pe ultima sută de metri propriul angajat în funcția de director interimar al instituției. În replică, ex-ministrul a explicat că l-a numit pe Voloc, din cauza că alți pretendenți nu erau, întrucât spitalul se confruntă cu probleme serioase, și nu pentru că ar avea intenții ascunse.

Și fostul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, a criticat numirea lui Alexandru Voloc. Aceasta a acuzat-o pe Ala Nemerenco că și-a încălcat propriul regulament.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: